fredag 13 juni 2014

Sådärja.

Äntligen semester, nu kanske ordningen kan återställas och bloggen återgå till att bli uppdaterad med bättre kontinuitet. Lite mer utrymme för trädgårdstankar utlovas också.

I år har vi full huggning med uterummet som målats och ska fräschas upp med en soffa, lite nya textilier och färgglad inredning. Samt att vi har en fasad i stort behov av ny färg. Så några nya rabatter blir det inte, utan de befintliga ska kantskäras och eventuellt avgränsas från (o)gräsmattan med marksten. Sedan ska jag ta itu med den så kallade köksträdgården, som just nu mer liknar ett virrvarr av pallkragar.

Det blir en liiten, liten plantering runt stubben, men det blir bara några marktäckare och en stor zinkbalja med Hosta i så det räknas inte som rabatt ;-) Är lite inne på sockblomma, den är så vacker i bladen! Det blir nog en cykeltur till Kickan här i Ursviken någon dag.

Nu blommar både rosenpion, syren, allium, tolvgudablomma och spirea, det är underbart när blomningarna avlöser varandra. Snart är det dags för löjtnantshjärta, näva, malva och klematis :-)

Bästa tiden på året är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar