söndag 5 maj 2013

Nytt trädgårdsprojekt!

Då lillans faster och kusiner tyvärr fortfarande är förkylda, och jag inte känner något behov av en förkyld treveckorsbebis, så roar vi oss på egen hand idag. Alle ska byta däck på lilla Pelle, bättre sent än aldrig, men först ska vi påbörja ett efterlängtat trädgårdsprojekt medan lillan har sin långsovning.

Slänten ut mot vägen har varit en pinne i ögat på mig sedan vi flyttade hit.  De andra grannarna har fina uppvuxna häckar, medan vår är helt tom. Torrt, magert och i halvskugga. Häckplantor är inte tokbilliga och som mammaledig är man inte tokrik, så vi har hittat en billigare lösning för att få slänten att se trevligare ut.

Vi ska plantera jättedaggkåpa, och eventuellt några kantnepeta eller stäppsalvia i slänten. Perenner som vissnar ner på hösten så de riskerar inte att skadas av enorma snömängder eller den våldsamma plogbilens framfart. Som tål lite halvtaskiga förhållanden, som breder ut sig snyggt och dessutom är superfina ihop! Än så länge har vi bara inhandlat jättedaggkåpan, 9 plantor för 300 spänn, dessutom delbara så vi får nog ut minst 25 plantor. Markduk hade vi hemma nästan en hel rulle och i vanlig ordning använder vi blöta tidningar under markduken för att mota bort ogräset.

Nu är våren här!

Lägger upp lite bilder sen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar