Efter påtryckningar från vänner, slänger jag här upp receptet på kanelhjärtan; ett galet gott måste till jul!
Ingredienser:
1,25 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
4 dl mjöl
1 fp (7 portioner) marsanpulver
Garnering:
1 ägg
Strösocker
Kanel
Sätt ugnen på 200º.
Rör smör och socker poröst.
Blanda i mjöl och marsanpulver och arbeta ihop till en slät deg.
Låt vila i kylen i 30 min.
Kavla ut degen, ca 4 mm tjock. Lite mjöl på bakbord och kavel är ett tips ;-)
Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ett uppvispat ägg, strö över socker och kanel efter eget tycke :-)
Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter.
Så enkelt, snabbt och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar